Gå direkt till textinnehållet

Strejk väntar vid brittisk tidningsjätte – chefen tjänar 104 gånger mer än medianlönen

Flera hundra journalister vid koncernen Reach plc ska gå ut i strejk efter att företaget erbjudit dem så små löneförhöjningar att de äts upp av inflationen. Samtidigt tjänar koncernchefen 104 gånger mer pengar än medianlönen på företaget.

Koncernen Reach plc har titlar som Daily Mirror, Daily Express, Daily Star, Manchester Evening News och Liverpool Echo i sin portfölj.

Sedan företaget i år har erbjudit journalisterna löneförhöjningar på högst tre procent har hundratals av dem alltså bestämt sig för att strejka, detta med stöd av journalistfacket, The National Union of Journalists (NUJ).

NUJ skriver på sin hemsida att de är redo att förhandla med koncernen men företaget måste förstå att medlemmarna ”är beredda att kämpa och inte bara är villiga att acceptera smulorna från miljonärernas bord”.

Annons Annons

Tidningen Press Gazette rapporterar samtidigt att missnöjet på redaktionerna bottnar i ett tidigare avslöjande att koncernens högsta chef Jim Mullen tjänar ungefär 104 gånger mer pengar än medelinkomsttagaren i företaget.

En talesperson för Reach uppger till Press Gazette att de anställda är ”vitala för koncernens fortsatta succé” och att deras prioritet är att skydda jobben i en osäker framtid där inflationen ökar och den ekonomiska osäkerheten är hög.

Fler avsnitt
Fler videos