Gå direkt till textinnehållet

Polisövning skrämde upp SR-journalister

Polisen höll på att skrämma slag på Radiosportens medarbetare på torsdagen. Plötsligt hördes gevärsskott utanför radiohuset på Gärdet i Stockholm, ambulanshelikoptrar landade och ett rökmoln steg upp från ambassadområdet som ligger strax intill. ”Det tog en stund för oss att förstå att det var en övning”, säger reportern Bengt Skött.

Det var mitt på dagen i går som det plötsligt började skjutas utanför Radiosportens fönster på Gärdet i Stockholm.

– Först hördes ett dunderskott och vi såg ett rökmoln som steg upp i närheten av amerikanska ambassaden som ligger intill radiohuset, berättar Bengt Skött. Vi hörde gevärssalvor, och det lät ju inte som fyrverkeri precis.

”Ryslig dramatik syns/hörs från #radiosportens redaktionsfönster. Ambassadområdet”, twittrade Bengt Skött, samtidigt som han tillsammans med kollegerna följde dramat från fönstret.

Annons Annons

Dramatiken ökade när två ambulanshelikoptrar landade och människor sprang omkring med bårar.

Reportern Alexander Lundholm twittrade: ”Nyss lät det som någon form av explosion och sedan skottlossning mellan ambassaderna. Och nu landade en ambulanshelikopter där”.

– Samtidigt var det märkligt lugnt, säger Bengt skött till Journalisten. Vi såg en väktare som inte verkade bry sig så mycket, så vi undrade förstås vad det var som hände.

Först när en kollega från TV4 kom sig för med att ringa polisen och twittrade att det hela var en övning kom förklaringen.

– Det var ju inte så att allt arbete stannade upp på redaktionen, säger Bengt Skött. Men visst var det dramatiskt en stund. Man kommer ju att tänka på de attentat som varit i bland annat London och Paris när någon sånt här händer precis utanför redaktionsfönstren.

Ni tänkte inte på att ringa polisen själva?
– Nej, vi har Ekots redaktion här intill och vi litade på att de skulle sköta det. De hade också fått en förvarning om övningen precis innan den började, men det visste inte vi.

Fler avsnitt
Fler videos