Gå direkt till textinnehållet

Mobilen gör det lättare att intervjua folk

Att använda mobilen i jobbet hjälper reportrar att komma närmare intervjupersonerna. Det visar en ny studie från Reuters Institute. 

Studien visar att intervjuoffer oftare känner sig bekväma att prata med journalister som använder smartphones, än vad de gör med större TV-team, skriver Journalism.co.uk

Det är den finländske journalisten Panu Karhunen som genomfört studien genom att bland annat intervjua andra journalister. Karhunen kommer fram till att journalisterna med sin mobil kunde hitta knäck som hade varit omöjliga att göra med stora TV-kameror och flera personer i ett team.

De intervjuade journalisterna inkluderar bland annat anställda på BBC Radio och frilansar, som även menar att de kunde stanna längre ute på jobben och fortsätta uppdatera nyheterna lättare med en smartphone.

Annons Annons

I studien testade även Panu Karhunen att närma sig 400 personer i ett shoppingcenter. Cirka 33.5 procent av testpersonerna gav honom en intervju när han använde sin smartphone, medan bara 21 procent gav honom en intervju när han hade med sig TV-teamet.

Fler avsnitt
Fler videos