Gå direkt till textinnehållet

Internationellt grävpris till Daniel Velasco

Sveriges Radio Ekots reporter Daniel Velasco har tilldelats den internationella organisationen IREs pris för undersökande journalistik i radioklassen för P1-dokumentären "Den fastspända flickan".

"Det är otroligt stort att få detta pris, det är ju ett av världens mest prestigefyllda pris för grävande journalistik. Nora blev också alldeles överväldigad när hon hörde detta", säger Daniel Velasco i ett pressmeddelande.

Daniel Velasco har arbetat på Sveriges Radio sedan 1999 och är sedan 2004 undersökande reporter på Ekot. Han har fått flera priser för dokumentären "Den fastspända flickan", som Prix Europa, Stora radiopriset i kategorierna Årets radioprogram och Årets reportage samt Guldspaden.

Sveriges Radios VD Cilla Benkö säger att Daniel Velasco är en "journalist som verkligen inte lämnar någonting åt slumpen utan som är oerhört noggrann och källkritisk samtidigt som han har en fantastisk förmåga att närma sig personer vilket ger de så viktiga och betydelsefulla berättelserna som dessa dokumentärer är ett exempel på".

Annons Annons

Priset kommer att delas ut vid den internationella grävkonferensen IRE Conference i San Fransisco i slutet av juni.

Fler avsnitt
Fler videos