Gå direkt till textinnehållet

Helin: ”Slentrianmässigt kvällstidningsförakt”

Aftonbladets tidningschef Jan Helin är kritisk till en artikel i Dagens Nyheter där det påstås att två journalister från Aftonbladet olovligen gick in på NÄL-sjukhuset i Trollhättan efter skolattacken.

I artikeln i Dagens Nyheter uppgavs att en reporter och en fotograf från Aftonbladet avvisades från NÄL-sjukhuset i Trollhättan i fredags. På sjukhuset råder fotoförbud. Men Jan Helin menar att journalisterna var inbjudna av anhöriga.

I podden MattssonHelin kritiserar Aftonbladets tidningschef DNs artikel.

”Aftonbladets reporterteam var där med anhöriga, eftersom anhöriga ville att reporter och fotograf skulle följa med till deras överlevande barn som låg där på sjukhuset. Det var därför vi var där. Sen säger sjukhuset: ’Ni får inte vara här därför att det är fotoförbud.’ När teamet får reda på det ber man om ursäkt och avlägsnar sig därifrån. Vi tar beslutet att respektera det här fotoförbudet för att inte skapa någon onödig debatt, så vi publicerar ingenting av det materialet”, säger Jan Helin i podden.

Annons Annons

”Varför lånar man sig till en sådan tendentiös grej? Här tycker jag man bör tänka till. Det är väl helt uppenbart att det här Aftonbladetteamet inte har gjort någonting som inte får anses vara ett helt okej reporterarbete? Sen att man hamnar på fel sida av ett fotoförbud utan att reflektera över det, men när man blir uppmärksammad på det så respekterar man det. Vi har väl allvarligare saker att rapportera och diskutera i det här, utan att gjuta på något slentrianmässigt kvällstidningsförakt. Jag blir uppriktigt ledsen när DN gör på det sättet”, säger Jan Helin.

Fler avsnitt
Fler videos