Gå direkt till textinnehållet

Feber.se läggs ner

Underhållningssajten Feber.se, som varit en del av Expressen, läggs ner den 31 januari. Bristen på nätannonser är främsta skälet. - Det är som i övriga branschen. Man trodde att intäkterna på nätet skulle komma så småningom. När de inte gör det får man lägga ner, säger Feberskribenten Jan Gradvall till Journalisten.

Underhållningssajten Feber.se, som varit en del av Expressen, läggs ner den 31 januari.
Bristen på nätannonser är främsta skälet.

– Det är som i övriga branschen. Man trodde att intäkterna på nätet skulle komma så småningom. När de inte gör det får man lägga ner, säger Feberskribenten Jan Gradvall till Journalisten.

Den 31 januari är sista dagen musikälskare kan få frossa av att läsa Feber på nätet. Därefter stängs sajten ner av ekonomiska skäl.

Annons Annons

– Annonseringen har blivit en flopp i hela branschen, vilket förstås är trist men inte lämnar mycket utrymme till att göra annat, säger Jan Gradvall.

Feber.se har sedan ett halvår varit en del av Expressen.se och texterna har ingått som en tung del i kvällstidningens nöjesmaterial, där den utgjort en brygga mellan Expressens kultursidor och det lättare nöjesmaterialet.

Berner ville ha Feber-journalisterna

– Själva har vi aldrig varit ägare till Feber. Bonnier ville satsa på oss, och vi fick vara kvar ett halvår längre än övriga nedlagda webbsatsningar för att vi skulle kunna bli en betalsajt. När Joachim Berner plockade in oss på Expressen sade han redan från början att det var för att han var intresserad av att få in oss som namn och medarbetare, berättar Jan Gradvall.

Jan Gradvall, Andres Lokko, Lennars Persson och Mats Olsson kommer att fortsätta som skribenter i Expressens nöjesavdelning.

pf@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos