Gå direkt till textinnehållet

Europeiska public servicebolag hedrar Nils Horner

VD-arna för de europeiska public servicebolag hedrar Nils Horners minne i ett gemensamt uttalande.

” Vi som har undertecknat uttalandet vill härmed uttrycka vår djupa sorg efter mordet på Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner. Vi sänder vårt djupa deltagande till hans familj, vänner och kollegor och vi hoppas att de som begått detta fruktansvärda brott ställs till svars,” säger BBCs VD Tony Hall i uttalandet.

” Det är oerhört hedrande och ett stort stöd för oss i denna svåra stund att känna en sådan uttalad omsorg från andra europeiska mediebolag,” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.
" Det här är också en oerhört tydlig signal om hur viktigt det är med en oberoende och kvalificerad utrikesjournalistik och hur viktigt det är att värna utrikeskorrespondenters arbetsvillkor och liv – de utsätter sig för stora risker för att med egna ögon beskriva världen för publiken."

Uttalandet undertecknades av: Cilla Benkö, Sveriges Radio, Tony Hall, BBC, Ulrich Wilhelm, ARD, Thomas Bellut, ZDF, Maria Rörbye-Rönn, DR, Alexander Wrabetz, ORF, Eva Hamilton, SVT, Roger De Weck, SRG SSR, Gilles Marchand, RTS, Rudolf Matter, SRF, Lauri Kivinen, YLE, Erik Fichtelius, UR, Thor Gjermund Eriksen, NRK, Magnús Geir Thordarson, RUV.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos