Gå direkt till textinnehållet

City Malmö och Lund läggs ned

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan lägger ned gratistidningarna City och startar nya editioner av gratistidningen Hallå.

Den 22 oktober kommer de första utgåvorna av hemdistribuerade gratistidningen Hallå ut i två editioner i Malmö och en edition i Lund.

Den ställdistribuerade gratistidningen City som lanserades av Sydsvenskan 2006 och har en edition i Malmö och en i Lund, läggs ned. Tidningen har utkommit fem dagar i veckan. Sedan förra hösten har den även hemdistribuerats på prov. Den hemdistribuerade City torsdag delades ut i hushåll i Malmö, Lund, Staffanstorp, Svedala och Burlöv.

Gratistidningen Hallå som utkommer med ett nummer i veckan lanserades av Helsingborgs Dagblad 2013 och hemdistribueras till hushåll i Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Landskrona, Vellinge, Lomma, Bjärred och Kävlinge.

Annons Annons

”City-tidningen har fungerat utmärkt under många år, men i takt med att mediakonsumtionen förändras behöver vi förändra vårt utbud. Pendlare som läst City på papper läser nu våra produkter alltmer i mobilen, så även där har vi valt att intensifiera satsningen med en mobilredaktion”, säger HD/Sydsvenskans VD Pontus Bodelsson.

MBL-förhandlingar har inletts.

Fler avsnitt
Fler videos