Gå direkt till textinnehållet

Danska Elle läggs ned och 34 får gå när danska Aller sparar

Danska Aller genomför ett stort sparpaket. 34 tjänster försvinner, och Feminas papperstidning läggs ned. Man säger också upp avtalet om att ge ut Elle i Danmark, rapporterar danska Journalisten. 

Efter 15 år slutar Elle att komma ut på danska. Det står klart efter att danska Aller, som äger även det svenska bolaget Aller Media, presenterat ett stort sparpaket. 

”Elle har liksom många andra påverkats av utvecklingen, där förlusten av Facebook-trafik och inte minst den allmänna nedgången på annonsmarknaden haft stor påverkan på vår verksamhet. Vi anser det nödvändigt att prioritera de varumärken vi äger själva och samtidigt säkerställa att vi kan skapa synergier över allt vårt innehåll, så att vi bättre kan anpassa oss till den nya verkligheten," säger Charlotte Riparbelli, vd för danska Aller Media, i ett pressmeddelande. 

Koncernen lägger också ned tidningen Antik & Auktion och slutar ge ut Feminas papperstidning. Totalt kommer 34 tjänster att försvinna i sparpaketet. 

Annons Annons

Varumärket Elle ägs av franska mediebolaget Lagardère. I Sverige ges tidningen ut av Aller Media sedan 2007. Svenska Aller genomförde nyligen ett stort sparpaket. 

Elle Sveriges chefredaktör Cia Jansson säger i ett mejl till Journalisten att den svenska verksamheten inte påverkas av danskarnas beslut. 

”Elle Sverige har en oerhört stark position på marknaden med ökad räckvidd i alla kanaler. Vi har fina intäkter, stor räckvidd och spännande planer framåt”, skriver hon. 

Svenska Aller Media ska heller inte påverkas av övriga delar av det danska sparpaketet. 

Fler avsnitt
Fler videos