Gå direkt till textinnehållet

YA-journalister vill ha egen chefredaktör i Ystad

Journalistklubbens sektion på Ystads Allehanda kräver i en skrivelse till koncernledningen att det utses en chefredaktör på Ystads Allehanda. Sektionen är kritisk till att Jörgen Svensson ska fungera som chefredaktör för både Ystads Allehanda och Kristianstadsbladet.

I skrivelsen kräver styrelsen för YA-sektionen på Sydsvenskan att koncernledningen ska "utse en chefredaktör som på plats i Ystad kan representera tidningen utåt och som kan arbeta publicistiskt med tidningens utveckling både på kort och lång sikt". Sektionen vill ha en ytterst ansvarig på plats som kan ansvara för det dagliga arbetet, hantera personalfrågor och annat.

Sektionen är kritisk till ledningens sätt att hantera organisationsförändringen. "Beslutet har varit dåligt förankrat och informationen har varit och är alltjämt mycket bristfällig", skriver den.

Sektionen uttalar också sitt stöd för Pia Röding som redaktionschef och anser att hon skulle bli en kompetent chefredaktör för Ystads Allehanda.

Annons Annons

Tidigare har klubben på Kristianstadsbladet uttryckt oro för vad omorganisationen kommer att innebära för deras del. Läs mer här.

Jörgen Svensson är utsedd till ansvarig utgivare för Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och Trelleborgs Allehanda. På Trelleborgs Allehanda kvarstår Richard Frank som chefredaktör.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos