Gå direkt till textinnehållet

Wolodarski: Joakim Paasikivi bojkottar DN

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski informerade idag personalen om att överstelöjtnant Joakim Paasikivi inte kommer att ställa upp på fler intervjuer för DN.

I veckan skrev DNs krönikör Johan Croneman en text om kriget i Ukraina, där han kritiserar medias bevakningen. Bland annat kritiserar han att Joakim Paasikivi frekvent deltar i SVTs sändningar. 

”Man frågar sig om det inte finns någon annan samtida expert än Joakim Paasikivi, kanske till och med någon som inte så uppenbart har tagit ställning i konflikten?”

Det ska ha fått överstelöjtnant Joakim Paasikivi, som sedan kriget bröt ut i Ukraina flitigt kommenterat krigets utveckling i media, att mejla till DNs chefredaktör Peter Wolodarski och meddela att han inte längre kommer att vara tillgänglig för intervju med tidningens reportrar. Det bekräftar Peter Wolodarski för Journalisten. 

Annons Annons

– Vi kan inte tillmötesgå krav på att röster som kritiserar andra i offentligheten inte ska få framföras för att man ska ställa upp på intervjuer med våra nyhetsjournalister. Sådana anspråk är helt orimliga. Jag beklagar att Joakim Paasikivi inte kan ställa sig över det, säger Peter Wolodarski.  

Enligt Peter Wolodarski har det tidigare förekommit dialog med Joakim Paasikivi efter att kritik framförts mot honom i DN. Men efter Johan Cronemans senaste text ska relationen ha havererat totalt.

– Han meddelade oss kort att han inte längre vill vara med, säger Peter Wolodarski. 

Journalisten har pratat med Joakim Paasikivi, som inte vill ge någon kommentar. 
 

Fler avsnitt
Fler videos