Gå direkt till textinnehållet

Washington Post avpublicerar Trumpartiklar

Washington Post avpublicerade och korrigerade nyligen flera artiklar från 2017 och 2019 om Trumpadministrationens påstådda Rysslandskopplingar.

Skälet är att den så kallade Steele-rapporten, som flera ledande amerikanska medier byggde delar av sin rapportering om Trump och Ryssland på, visat sig vara komprometterad.

Dels har rapportern visat sig ha delfinansierats av Clintonkampanjen, dels har en av rapportens huvudkällor åtalats för att ha ljugit för FBI.

Washington Post och New York Times fick 2018 dela på ett Pulitzerpris för sin rapportering rapporteringen om Donald Trumps påstådda kopplingar till Kreml. Nu har ex-presidenten i flera utspel krävt att de ska fråntas priset, rapporterar Omni.

Annons Annons

Svenska Dagbladets USA-korrespondent Malin Ekman skriver i en mediekritisk kommentar att ledande amerikanska medier de senaste åren serverat ”kraftigt vinklad rapportering kring alltifrån coronaviruset och inflationen till den nyss avslutade rättegången mot Kyle Rittenhouse. I regel överensstämmer narrativet med det Demokraterna av politiska skäl föredrar” och hoppas att Steele-skandalen leder till ett nytt journalistisk paradigm.

Fler avsnitt
Fler videos