Washington Post avpublicerar Trumpartiklar

22 november, 2021

Washington Post avpublicerade och korrigerade nyligen flera artiklar från 2017 och 2019 om Trumpadministrationens påstådda Rysslandskopplingar.

Skälet är att den så kallade Steele-rapporten, som flera ledande amerikanska medier byggde delar av sin rapportering om Trump och Ryssland på, visat sig vara komprometterad.

Dels har rapportern visat sig ha delfinansierats av Clintonkampanjen, dels har en av rapportens huvudkällor åtalats för att ha ljugit för FBI.

Washington Post och New York Times fick 2018 dela på ett Pulitzerpris för sin rapportering rapporteringen om Donald Trumps påstådda kopplingar till Kreml. Nu har ex-presidenten i flera utspel krävt att de ska fråntas priset, rapporterar Omni.

Svenska Dagbladets USA-korrespondent Malin Ekman skriver i en mediekritisk kommentar att ledande amerikanska medier de senaste åren serverat ”kraftigt vinklad rapportering kring alltifrån coronaviruset och inflationen till den nyss avslutade rättegången mot Kyle Rittenhouse. I regel överensstämmer narrativet med det Demokraterna av politiska skäl föredrar” och hoppas att Steele-skandalen leder till ett nytt journalistisk paradigm.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Ole Thronborg mån, 2021-11-22 20:31
Detta borde vara en stor nyhet. Ja lika stor som när Trumps rysslandskoppling avslöjades. Men dessvärre är inte medias lika ivriga nu vilket visar på medias opartiskhet och det är beklagligt.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies