Gå direkt till textinnehållet

VK köper ut uppsagd medarbetare

En medarbetare på Västerbottens-Kuriren har köpts ut för en okänd summa. Dagen innan fallet skulle upp i Arbetsdomstolen nåddes en förlikning.

År 2009 blev en mångårig anställd på VK uppsagd för att personen ska ha agerat omdömeslöst och brutit mot anställningsavtalet.
Medarbetaren ska bland annat ha använt sig av VKs mejlkontor för privata mejl och inte förmedlat nyhetstips.?Dessutom ska han ha haft en bisyssla som mellanhand i en fastighetsaffär.
– Vi hamnade i ett läge där vi inte hade förtroende för medarbetaren.?Tidningens trovärdighet var viktigare, säger VKs VD och dåvarande chefredaktör Sture Bergman till Västerbottens-Folkblad.

Varken i lokala eller centrala förhandlingar kunde tvisten lösas, och till slut gick ärendet till AD.?Men dagen innan fallet skulle tas upp nådde parterna en förlikning.
Journalistklubben på VK är kritisk till hur medarbetaren behandlats.
– Det har närmast handlat om trakasserier, man har punktmarkerat medarbetaren i ett och halvt år. Vi vidhåller att det inte finns några skäl till uppsägning, säger Monica G?Engström journalistklubbens ordförande.

Fler avsnitt
Fler videos