Gå direkt till textinnehållet

Vi satsar för framtiden

– Vi gör inte det här för att spara pengar utan för att överleva i framtiden, säger Ingvar Näslund, tf redaktionschef och ansvarig utgivare på VK, i en kommentar till att VK och VFs redaktioner ska börja samarbeta.

Tidningar tappar cirka tre procent i upplaga varje år och enligt Ingvar Näslund kommer man inte klara sig i framtiden om tidningen inte lägger om kurs.

– Vi vill se till journalistikens kärnvärde. Men vi måste också nå en ny publik. Vi ska satsa på ökad kompetens inom multimedia och vi måste fortsätta stärka webben, med rörlig bild, interaktivitet och läsplattor.

Exakt hur tidningen ska arbeta är inte klart, utan det är ett arbeta tidningsledningen vill göra i samarbete med redaktionen.

Annons Annons

Han menar också att risken för att tidningarna ska se likadana ut efter sammanslagningen av det redaktionella arbetet inte finns.

– Vi har presstödsregler att följa, bland annat måste tidningen ha minst 55 procent eget material och egen redaktionell organisation.

Enligt Ingvar Näslund handlar sammanslagningen mellan VK och VF om att tidningshuset måste hitta en ny publik.

­– Hur hittar vi de 30 000 som pluggar här? Vi har många unga familjer med barn, hur ska vi nå dem? Det räcker inte att göra det vi gjort hittills. Vi måste utveckla vårt tilltal.

Läs flera artiklar här och här.

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos