Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Mikael Pettersson

Rapports reporter Mikael Pettersson börjar i dag som sociala medier-redaktör på SVTs valwebb - trots att han är fast i Alanya i Turkiet på grund av flygstopp orsakat av den isländska vulkanaskan.(Foto:SVT)

Hur går det att sköta jobbet från Turkiet?

– Bra. Jag satte mig klockan nio i morse på ett kafé med gratis trådlöst bredband. Det första jag gjorde var att ha telefonmöte med min chef om vad jag skulle göra. Sedan försökte jag skaffa mig en bild av vilka frågor som är stora i de sociala medierna i dag. Vulkanaskan är störst. Det pågår en debatt om huruvida det är bra med flygstopp eller inte.

– Jag försöker också snappa upp nya idéer och tips på sociala medier som Twitter och Facebook.

Annons Annons

Vad skulle du ha gjort om du varit hemma i Stockholm?

– Då hade jag både varit aktör och jobbat med input. Jag hade kunnat göra TV-inslag och jag hade försökt hitta ämnen och stories att fånga upp och granska djupare. Motsättningen mellan gamla och nya medier håller på att försvinna. De lär av varandra både vad gäller form och innehåll. Tonfallet från de nya medierna mot de gamla dinosaurierna är inte lika hätskt längre. Nu ser man exempel på att man på nätet inte bara jobbar snabbt och kort utan även fördjupande.

Varför är du i Turkiet?

– Jag avslutade min föräldraledighet med en semestervecka i Alanya tillsammans med min fru och min ettårige son. Vi skulle ha kommit hem i lördags om inte flygstoppet kommit emellan.

När räknar du med att ni kan komma hem?

– Den frågan ställer jag mig själv. Det är inte synd om oss, vi stannar kvar på vårt trevliga hotell. Jag stannar hellre kvar här en dag extra för att få flyga hem än att åka buss hela vägen upp till Stockholm med en ettåring.

Fler avsnitt
Fler videos