Gå direkt till textinnehållet

Uppförsbacke för journalister i Almedalen

Se till att komma vältränad till årets Almedalsvecka. Presscentret har nämligen flyttat en bit upp i kullerstensbacken i Visby innerstad. Å andra sidan slipper du släpa utrustningen upp och ned fyra trappor, som du behövde i det gamla presscentret, kan Journalisten nu avslöja.

I ett pressmeddelande som verkar ha gått andra medier förbi kan man konstatera att Almedalsveckans presscenter flyttar ut ur själva Almedalen, till S:t Hansskolan i Visby. Den nya adressen blir S:t Hansgatan 32, med ingång på baksidan via Schweitzergränd. Under flera års tid har presscentrat legat inne i Uppsala Universitet campus Gotlands lokaler, intill Almedalsparken. Men nu får du alltså räkna med en promenad upp i backen för att komma åt kaffe, toalett, internetuppkoppling och en lugn (nåja) stund.

– De lokaler vi har haft tidigare finns inte tillgängliga längre så vi flyttar till egna lokaler vid S:t Hansskolan. Det är stora, rymliga lokaler, utan trappor. Just trapporna har vi fått mycket kommentarer kring tidigare från journalisterna. En del tyckte det var jobbigt att presscentret tidigare var placerat på plan fyra. Den nya lokalen har ett stort och rymligt rum där man kan arbeta i, ett mindre rum för fika, och det kommer även finnas ett bokningsbart intervjurum vilket är nytt. Och gott om toaletter för att undvika köer, säger Elin Nysten, delprojektledare för Almedalsveckan.

Ser ut att vara en jättelång backe dit!? Tänk om vi får motion?
– Tror du det? Det ligger mitt i innerstan så jag skulle inte säga att det är en lång backe. Innerstan ligger beläget i en backe, så är det, men det här är nära alla evenemang. Jag skulle säga att det är nära till Almedalen.

Annons Annons

Hur lång tid tar det att gå från parken till presscentret?
– Vi har inte klockat men när vi har kollat med de GPS-tjänster som finns så tar det fyra minuter att ta sig från Almedalens scen.

Så ni förväntar er ingen mediestorm av upprörda journalister?
– Nej det gör vi inte, ingen storm. Men det är en förändring och det är viktigt att journalisterna hittar, och det är därför vi går ut med det så pass tidigt som vi gör.

Skämt åsido. Kommer det finnas det några bullar till kaffet i år?
– Vi kommer ha kaffe och likadana smörgåsar som tidigare. Sen jobbar vi på att det ska finnas ytterligare möjligheter till förtäring men det är ingenting jag kan gå ut med i dagsläget.

Fler avsnitt
Fler videos