Gå direkt till textinnehållet

Ulrika Knutson glad över Sigvardsson som PO

Ulrika Knutson, ordförande i Pressens samarbetsnämnd, är glad över att Ola Sigvardsson blir ny Allmänhetens Pressombudsman.

– Efter en omfattande och noggrann process har vi till vår glädje hittat en person som väl uppfyller de kriterier vi ställt upp. Till detta kan vi lägga att han är en dokumenterat duktig journalist, som bland annat fått stora journalistpriset. Det förenar honom med nuvarande PO som också är både duktig och prisbelönt. Dessutom har han erfarenhet av att sitta i PON, säger Ulrika Knutson, ordförande för Pressens Samarbetsnämnd.

Allmänhetens Pressombudsman utses av ett kollegium bestående av Pressens Samarbetsnämnds ordförande Ulrika Knutson, Chefs-JO Mats Melin och generalsekreteraren i Sveriges Advokatsamfund Anne Ramberg.
Ola Sigvardsson är i dag publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten i Linköping. 

– Vi är väldigt glada för att få Ola Sigvardsson.Vi har haft många goda kandidater, men efter denna grundliga process har vi enats om honom, säger Ulrika Knutson.
De kriterier som Pressens Samarbetsnämnd satt upp var: en person med stark integritet, gedigen utgivarerfarenhet, stort intresse för den pressetiska debatten och en vilja att utveckla det pressetiska systemet till att bli kanaloberoende.
I ett pressmeddelande säger Ola Sigvardsson, publisher och ansvarig utgivare på Östgöta Correspondenten i Linköping sedan sex år tillbaka: "Att vara pressombudsman är ett viktigt arbete som jag med glädje och stolthet tar mig an, säger han. I en ständigt expanderande medievärld blir de etiska frågorna allt viktigare."

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos