Tysk journalist åtalad i militärdomstol i Venezuela

3 december, 2018

Den tyska frilansjournalisten Billy Six riskerar 28 års fängelse för spionage och revolt.

Billy Six, som arbetar som frilansjournalist i Venezuela på uppdrag för bland andra tidningarna Junge Freiheit och Die Deutschen Konservativen eV, greps av säkerhetstjänsten på sitt hotell på halvön Paraguaná i Venezuela den 17 november. Dagen efter åtalades han i militärdomstol för revolt, spionage och för att ha tagit sin in på förbjudet område. Först förra veckan blev gripandet och åtalet känt.

Committee to Protect Journalists (CPJ) uppger i ett uttalande att man är oroad över att en journalist ställs inför rätta i en militärdomstol.

”Journalister, inklusive internationella korrespondenter, ska tillåtas bevaka Venezuelas politiska och ekonomiska kris utan rädsla för repressalier”, säger Natalie Southwick, koordinator för CPJ i Centralamerika och Sydamerika.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies