Gå direkt till textinnehållet

Turkisk polis misshandlade AFPs fotograf

Polis attackerade AFPs fotograf Bülent Kılıç när han bevakade en Prideparad i Istanbul. Vid ett tillfälle under överfallet fick han svårt att andas när en polis satte ett knä på hans nacke.

Turkisk polis upplöste Prideparaden i Istanbul i lördags och grep 46 personer. Den franska nyhetsbyrån AFPs fotograf Bülent Kılıç var på plats för att bevaka händelserna och blev plötsligt attackerad av polis som slog honom i ansiktet med hans egen kamera, slog sönder kameran och tvingade ner honom på marken där han försågs med handfängsel.

Fyra poliser deltog i gripandet och en av poliserna satte sitt knä i Kılıçs rygg och på nacken, vilket ledde till att han fick svårt att andas. I videofilmer från händelsen hörs han säga: ”Jag kan inte andas.”

Annons Annons

Bülent Kılıç släpptes kort efter gripandet och polismyndigheten i Istanbul har i ett uttalande bett om ursäkt för händelsen. Det rapporterar bland andra nyhetssajten Duvar.

Polisöverfallet på Bülent Kılıç fördöms av flera pressfrihetsorganisationer, bland dem Internationella Pressinstitutet och Committee to Protect Journalists.

Fler avsnitt
Fler videos