Gå direkt till textinnehållet

Trots allt – PM Nilsson fortsätter skriva för Di

Den tillträdande Timbro-vd:n PM Nilsson kommer bli fristående krönikör för Dagens industri, kan Journalisten avslöja. Han skulle ha gjort comeback på ledarsidan, som han lämnade för att arbeta för statsministern, men slutade innan han började för att ta tjänsten på Timbro. UPPDATERAD

PM Nilsson kommer återigen att dyka upp som skribent i Dagens industri, nu som fristående krönikör på ledarsidan. Det är första gången som Di har en extern ledarskribent.
 
– Under tiden som PM Nilsson var chef för ledarredaktionen så pratade vi om att vi skulle förstärka vår ledarsida genom att ha några externa krönikörer, som de flesta tidningar har. Men vi har inte testat det konceptet, förrän nu då, säger Dis chefredaktör Peter Fellman och fortsätter:

– Vi tror att PM är en röst som är värd att lyssna till och även om han nu är vd för Timbro tror vi att han har tankar som kommer att vara intressanta för våra prenumeranter. 

PM Nilsson var en av de främsta ledarskribenterna i Sverige och ledde Dagens industris ledarredaktion mellan 2013 och 2022, då han lämnade för en roll som statssekreterare i Ulf Kristerssons regering. Men efter att han ertappats med att ha tjuvfiskat ål lämnade han den rollen. Då tillkännagavs att han skulle återvända till Di som skribent på ledarsidan. Men kort därefter fick han tjänsten som vd för Timbro, och avsade sig tjänsten på Di.

Annons Annons

Är ni helt säkra på att han kommer att göra det här, och inte hoppa av igen?

– Man vet aldrig med PM, men vi tror att han ska börja nu på torsdag, skrattar Peter Fellman. 

Planen är att PM Nilsson ska skriva i Dagens industri varje torsdag framöver. Tidningen planerar nu också att ta in någon mer extern skribent, men inget är klart där än, enligt Peter Fellman.

– Vi har funderingar på att ta in något från en motsatt tankesmedja, eller från något annat håll, men med lite liknande profil. Men det får vi återkomma till, säger han. 

Peter Fellman utesluter inte att PM Nilsson skulle vara välkommen tillbaka även i mer fast form till Di om han framöver skulle sluta på Timbro. 

– Jag är en förespråkare av att vi människor, och också journalister, mår bra långsiktigt av att få nya erfarenheter. På samma sätt som jag tyckte att han kunde komma tillbaka efter att han jobbat på regeringskansliet, tycker jag samma gäller nu. Och det gäller även för andra, det är inte specialregler för PM. Men sen måste alla sådana här saker göras omdömesgillt, säger han. 

Fler avsnitt
Fler videos