Gå direkt till textinnehållet

PM Nilsson slutar som statssekreterare

Journalisten och opinionsbildaren PM Nilsson slutade som Dagens Industris politiska redaktör för fyra månader sedan för att bli statssekreterare hos Ulf Kristersson.

PM Nilsson har tidigare varit chef för Expressen ledarredaktion och startat den nu insomnade debattsajten Newsmill. 2013 tillträdde han som politisk redaktör på Dagens Industri, en tjänst han lämnade i slutet av oktober förra året för att den 21 november anställas som statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson (M).

Igår meddelade PM Nilsson på Facebook att han avgår, på grund av turerna runt hans illegala ålfiske 2021 och att han nu är anmäld för brott mot artskyddsförordningen eftersom han ska ha sålt illegalt infångad ål.

”Jag har beslutat att lämna jobbet som statssekreterare hos statsministern. Ålfisket för 1,5 år sedan och turerna runt det har jag tidigare bett om ursäkt för och böter är betalda. Jag förstår hur olämpligt det var att fiska ål utan tillstånd och att inte säga som det var till myndigheterna – även om jag sedan ringde tillbaka till polisen och erkände att jag tagit upp 15 fiskar. Jag förstår också det olämpliga i att statssekreterarrollen är inblandad i den här typen av historier. Sverige är i ett utsatt läge”, skriver PM Nilsson på Facebook.

Annons Annons

Journalisten söker PM Nilsson för en intervju.

Fler avsnitt
Fler videos