Gå direkt till textinnehållet

Tre journalister riskerar uppsägning på TV4

Ett tiotal redaktionella tjänster ingår i sparpaketet på TV4 och tre journalister riskerar uppsägning, uppger journalistklubbens ordförande Victoria Banozic.

Det stora sparpaketet på TV4 rör totalt 100 tjänster, varav många är vakanta tjänster som antingen stått obemannade eller där det jobbar visstidsanställda. Totalt kommer 30 tillsvidareanställda att behöva sluta, enligt arbetsgivarens organisationsförslag.

På den redaktionella sidan handlar det om en nedbemanning om ett tiotal tjänster varav det stora flertalet är vakanta tjänster. Sporten drabbas hårt av sparförslaget, vilket Journalisten berättade om förra veckan.

Hur många tillsvidareanställda journalister som i praktiken riskerar uppsägning är än så länge oklart, men just nu är det på papperet tre personer som kan bli övertaliga, uppger Victoria Banozic, ordförande i journalistklubben på TV4.

Annons Annons

– Fler visstidsanställda än tillsvidareanställda kommer att drabbas av den planerade besparingen, säger Victoria Banozic.

Samtidigt vill arbetsgivaren kompetensväxla, och har därför gått ut med ett erbjudande om avgångsvederlag om 2-24 månaders arbetsbefriad uppsägningstid, beroende på antal anställningsår i företaget. För personer som varit anställda i minst 20 år tillkommer ytterligare mellan en och fem månader.

Fler avsnitt
Fler videos