Tidningen Ingenjören
läggs ner

24 april, 2017

Sveriges Ingenjörers magasin Ingenjören läggs ner. Kvar blir nyhetswebben Ingenjoren.se.

De senaste sju åren har Sveriges Ingenjörer gett ut ett magasin på hundra sidor fem gånger per år. Magasinet har gjorts i samarbete med tidskriften Filter. Tidningen har vid flera tillfällen blivit nominerad vid Fackförbundspressens dag.

Men nu har Sveriges Ingenjörer beslutat att se över sin tidningsstrategi: Ingenjören läggs ner.

– Vi har många kanaler mot våra medlemmar. Magasinet som vi haft några år läggs ner, men vi har kvar webben, säger Peter Larsson, samhällspolitisk direktör på Sveriges Ingenjörer.

Chefredaktören Jenny Grensman hade redan innan beslutet kom att tidningen läggs ner fått ett jobb som internationell sekreterare inom förbundet. De tre övriga på redaktionen kommer att jobba vidare med ingenjoren.se.

– Det var mycket att på fyra personer göra ett genomarbetat magasin på hundra sidor och samtidigt ha en daglig nyhetswebb. Webben blev lidande veckorna innan magasinet skulle komma ut. Det har varit fantastiskt roligt med magasinet men nu ska vi i stället koncentrera oss på att göra en riktigt vass webbtidning, säger Jenny Grensman.

Två nummer till av Ingenjören kommer ut i år.

 

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies