Sydöstran nekar SD-reklam

2 mars, 2016

Sverigedemokraterna kan glömma bort att annonsera i Sydöstran. Fram till nu har tidningen bedömt alla annonser var för sig, men nu är det stopp för SD-reklam i tidningen.

Det är i en krönika på Sydostran.se som chefredaktören Gunnar Svensson skriver om beslutet.

”På nyhetsplats bevakar vi SD som andra partier och på opinionsplats kommer deras företrädare till tals. Men när det gäller annonser gör jag en annan bedömning. Det är faktiskt ingen yttrandefrihetsfråga. Det är ingen mänsklig rättighet att få sprida sin propaganda på annonsplats. Att köpa annonsutrymme i våra kanaler innebär ett ömsesidigt samarbete. Vi vill inte samarbeta med partners som står på en värdegrund som är så främmande för oss som SD:s”, skriver han. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies