SVT ska lägga ut TV-serier i klump

2 mars, 2016

SVT ska snart erbjuda tv-serier i klump, precis som kända vod-konkurrenter som Netflix. Det avslöjar programchefen Lena Glaser i en intervju med DN.

SVT satsar just nu hårt på att fortsätta utveckla Play. En av förändringarna är att man nu har ett reprisavtal klart med Teaterförbundet och Dramatikerförbundet - vilket innebär att många av kanalens tidigare serier, som varit låsta av rättighetsskäl, kan släppas fria. 

Nu kan alltså SVT konkurrera med andra vod-tjänster som Netflix där man kan titta på hela säsonger i ett svep.  Nya dramaserier kommer dock fortsättningsvis att publiceras ett avsnitt åt gången.

”Vi kommer inte att göra som Netflix helt och hållet och släppa allt på en gång. Jag tror att folk uppskattar båda delar. Men det här blir en lite annan meny, säger Glaser till DN och nämner tänkbara titlar som ”Äkta människor” (2012) och ”Livet i Fagervik” (2008) som snart kan bli tillgängliga på nytt”. 

Taggar: Lena Glaser, SVT

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies