Gå direkt till textinnehållet

SVT öppnar redaktion i Flemingsberg

Idag öppnar SVTs nya redaktion med två reportrar i Flemingsberg, Huddinge kommun.

SVT fortsätter att öppna nya lokalredaktioner. Under 2021 etableras fyra redaktioner: i Fagersta, Sveg, Lund och Flemingsberg. Idag är det premiär för Flemingsbergsredaktionen, som består av reportrarna Michelle Derblom Jobe och Omar Daham samt redaktören Lisa Åberg som även arbetar med redaktionen i Rinkeby och i Södertälje. Flemingsbergsredaktionen finns i en lokal på Södertörns högskola.

Flemingsbergsredaktionen är den 42:a i ordningen och den femte för SVT Nyheter i Stockholm. Sedan tidigare finns redaktioner i Södertälje, Rinkeby, Stockholm och Norrtälje. Uppdraget för reportrarna Michelle Derblom Jobe och Omar Daham är att bevaka hela Södertörn och kommunerna Huddinge, Haninge, Botkyrka och Nynäshamn.

 – SVT utökar nu i snabb takt antalet redaktioner i hela landet eftersom vi vill att alla i Sverige ska få en så relevant rapportering som möjligt. Stockholms län är stort och mångfacetterat och jag är glad över att vi det senaste året har kunnat öppna redaktion både i Norrtälje och Flemingsberg, säger Hanna Stjärne, vd på SVT, i en kommentar.

Annons Annons

– Nu kan vi göra en än bättre rapportering för alla som bor på Södertörn. Forskning visar att kommuner som ligger nära storstäderna ofta är svagt bevakade. Vår ambition är att granska makten i hela Stockholms län. Med två reportrar som specialbevakar Södertörnskommunerna får vi bättre möjligheter till det, säger Geronimo Åkerlund, redaktionschef SVT Nyheter Stockholm.

Fler avsnitt
Fler videos