Gå direkt till textinnehållet

SVT fortsätter satsa på utrikesbevakning

Även nästa år kommer SVT att satsa på korrespondenter som under några månader bevakar en speciell fråga eller land.

Under 2010 fick utrikesredaktionen på SVT extra anslag från ledningen för att ha korrespondenter stationerade under kortare perioder i länder där det sker stora händelser.  Inför valet England var en korre stationerad i tre månader i London och i fyra månader var en reporter placerad i Sydafrika under fotbolls-VM.


Till hösten kommer
videojournalisten Sanna Lüning att under tre månader befinna sig i Brasilien för att bevaka presidentvalet. Den nuvarande presidenten Lula da Silva avgå efter att ha suttit sin maxtid.
Även under nästa år har utrikesredaktionen beviljats extra anslag för att under några månader göra nedslag i ett land eller ta upp en aktuell fråga.
– Det är ytterligare en förstärkning av vår utrikesbevakning. Det är roligt att vi kan gör det, nu när många andra tvingas skära ner, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT.

Det är ännu inte klart var reportern ska stationeras, men Ingrid Thörnqvist skulle önska att bevakningen i Afrika stärktes.
– Jag skulle vilja att vi fokuserade på Afrika och föra fram en bild att utvecklingen går framåt, att det finns tecken på ekonomisk tillväxt på den stora kontinenten, säger Ingrid Thörnqvist.
Nästa vecka startar en ny säsong av Korrespondenterna.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos