Gå direkt till textinnehållet

Svenskar till final i internationellt grävpris

SVT Uppdrag gransknings reportage om Svenska motståndsrörelsen är en av fem finalister i IREs tävling om världens bästa undersökande journalistik, i TV-klassen. Sveriges Radio Ekot har också gått till final, i radioklassen, för granskningen av misstänkta mutor i Ericsson. UPPDATERAD.

IRE, Investigate reporters and editors, prisar årligen den bästa grävande journalistiken i världen. Nu har finalisterna i de olika kategorierna presenterats och bland dem finns Uppdrag gransknings reportage om Svenska motståndsrörelsen och attacken på Fidel Ogu. Reportaget gjordes av Henrik Bergsten och Axel Gordh Humlesjö med Janne Josefsson som reporter.

”Det är naturligtvis en stor ära att bli en av fem finalister. Även om vi inte vann så visar det här att vi håller hög internationell klass med vår journalistik, och jag hoppas att vi kommer att fortsätta med det”, säger Nils Hanson, projektledare på Uppdrag granskning till SVT.

I radioklassen är Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman, SR Ekot, finalister för sin granskning av misstänkta mutor inom Ericsson.

Annons Annons

 

UPPDATERING: Finalerna har avgjorts och varken SR Ekot eller SVT Uppdrag granskning fick medalj. Du kan se resultaten på IREs hemsida.

Fler avsnitt
Fler videos