Gå direkt till textinnehållet

Strid om vem som har rätt till film på Madeleine

Det har uppstått en strid om vem som har rättigheterna till bilderna på prinsessan Madeleine i New York. Expressens chefredaktör Thomas Mattson anser att Aftonbladet begått ett brott när de publicerade filmen. Något som Aftonbladets chefredaktör Jan Helin förnekar.

Expressen och Aftonbladet slår idag upp stort att de har en exklusiv film på prinsessan Madeleine med hennes nya pojkvän. Expressen har även satt in ett copyright-märke för att markera att det är de som köpt filmen från en spansk turist.

Expressens chefredaktör Thomas Mattson menar att Aftonbladet har begått ett brott när de publicerar bilderna eftersom Expressen anser sig ha ensamrätten till dem. Han menar att Aftonbladet struntat i att den spanska turisten förbjudit en publicering efter att man diskuterat en eventuell uppgörelse.

"Fotografen har ju meddelat Aftonbladet publiceringsförbudet, men de kör bilderna ändå och för att inte eskalera den här numera lite pinsamma kvällstidningskampen kanske Aftonbladet borde betala ett symboliskt skadestånd till stödgruppen för Dawit Isaak eller något annat vällovligt ändamål? säger Thomas Mattsson till Resumé.

Annons Annons

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin slår tillbaka mot Thomas Mattsons anklagelser om bildstöld och säger att om det är någon som har begått kontraktsbrott så är det Expressen, säger han till Resumé.se.

Aftonbladet säger att de köpt bilderna redan innan Affärsvärlden igår gick ut med nyheten om att de hade blivit kontaktade av säljaren.

"När det gick upp för konkurrenten att de var snuvade försökte de köpa sig förbi. Regisserade mejl började hagla in på Aftonbladet från turisten om att vi inte fick publicera bilderna. Trots att det överenskomna arvodet redan var överfört och dealen alltså stängd", skriver reportern Mattias Sandberg.

Fler avsnitt
Fler videos