Gå direkt till textinnehållet

Storbråk mellan Magda Gad och Anna Hedenmo

Lögnanklagelser efter intervjun i Min sanning.

I söndagens Min sanning i SVT intervjuades Expressens krigskorrespondent Magda Gad av programledaren Anna Hedenmo.

Magda Gad gick ut med hård kritik mot Anna Hedenmo i sociala medier efter intervjun och skrev bland annat på Twitter:

”Jag är med i SVTs ’Min sanning’ i dag. En titel som borde ändras, då jag aldrig fick chansen att berätta om mitt liv och det som faktiskt driver mig. Det blev ett lustigt resultat av det hela: Samtalet avslöjar mycket mer om Anna Hedenmo än om mig. Som om jag intervjuade henne.”

Magda Gad fick under intervjun i SVT frågan om hon valt bort att skaffa barn.

”En fråga som fick mig att känna att jag satt i något dammigt gammalt rum på 1980-talet. Att en programledare på SVT inte har hängt med i utvecklingen och synen på könsroller år 2021 är förvånande”, skriver Magda Gad på Twitter.

Magda Gad uppger också att Anna Hedenmo frågade henne hur hon ”definierar sig sexuellt”, mot bakgrund av att hon tidigare varit redaktör på QX.

”Som tur var har någon klokare människa på SVT klippt bort den frågan. Men att den ställdes borde leda till en intern diskussion inom SVT om vad som görs med skattebetalarnas pengar”, skriver Magda Gad.

Anna Hedenmo förnekar att hon ställt en sådan fråga.

Facebook skriver Anna Hedenmo:

”NEJ Magda Gad! Jag frågade dig aldrig om din sexuella läggning i kvällens Min Sanning, en falsk uppgift du nu sprider, och som TT tyvärr för vidare i en lång rad tidningar. Frågan ställdes varken i redigerat eller oredigerat skick.”

Magda Gad hävdar att Anna Hedenmo ljuger och att frågan ställdes två gånger under intervjun.

”Att Hedenmo förnekar att hon frågat om detta två gånger är mycket allvarligare än att hon ställde frågorna. Ansvarig utgivare för Min sanning behöver ta sig en titt på detta. Det är verkligen inte professionellt att förneka att man ställt frågor och peka ut gästen som lögnare”, skriver Magda Gad på Twitter.

Anna Hedenmo försvarar även frågan om barn och säger till Aftonbladet att barnen kommer upp i de flesta intervjuer i Min sanning, oavsett man eller kvinna.

Fler avsnitt
Fler videos