Anna Hedenmo (till vänster) intervjuade Magda Gad i Min sanning i SVT. FOTO: SVT

Storbråk mellan Magda Gad och Anna Hedenmo

6 december, 2021

Lögnanklagelser efter intervjun i Min sanning.

I söndagens Min sanning i SVT intervjuades Expressens krigskorrespondent Magda Gad av programledaren Anna Hedenmo.

Magda Gad gick ut med hård kritik mot Anna Hedenmo i sociala medier efter intervjun och skrev bland annat på Twitter:

”Jag är med i SVTs ’Min sanning’ i dag. En titel som borde ändras, då jag aldrig fick chansen att berätta om mitt liv och det som faktiskt driver mig. Det blev ett lustigt resultat av det hela: Samtalet avslöjar mycket mer om Anna Hedenmo än om mig. Som om jag intervjuade henne.”

Magda Gad fick under intervjun i SVT frågan om hon valt bort att skaffa barn.

”En fråga som fick mig att känna att jag satt i något dammigt gammalt rum på 1980-talet. Att en programledare på SVT inte har hängt med i utvecklingen och synen på könsroller år 2021 är förvånande”, skriver Magda Gad på Twitter.

Magda Gad uppger också att Anna Hedenmo frågade henne hur hon ”definierar sig sexuellt”, mot bakgrund av att hon tidigare varit redaktör på QX.

”Som tur var har någon klokare människa på SVT klippt bort den frågan. Men att den ställdes borde leda till en intern diskussion inom SVT om vad som görs med skattebetalarnas pengar”, skriver Magda Gad.

Anna Hedenmo förnekar att hon ställt en sådan fråga.

Facebook skriver Anna Hedenmo:

”NEJ Magda Gad! Jag frågade dig aldrig om din sexuella läggning i kvällens Min Sanning, en falsk uppgift du nu sprider, och som TT tyvärr för vidare i en lång rad tidningar. Frågan ställdes varken i redigerat eller oredigerat skick.”

Magda Gad hävdar att Anna Hedenmo ljuger och att frågan ställdes två gånger under intervjun.

”Att Hedenmo förnekar att hon frågat om detta två gånger är mycket allvarligare än att hon ställde frågorna. Ansvarig utgivare för Min sanning behöver ta sig en titt på detta. Det är verkligen inte professionellt att förneka att man ställt frågor och peka ut gästen som lögnare”, skriver Magda Gad på Twitter.

Anna Hedenmo försvarar även frågan om barn och säger till Aftonbladet att barnen kommer upp i de flesta intervjuer i Min sanning, oavsett man eller kvinna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies