Gå direkt till textinnehållet

Statligt stöd till frilansar på gång

Ett stöd som bättre omfattar enskilda firmor, däribland många frilansar, är på gång. Det uppger näringsminister Ibrahim Baylan.

Regeringen arbetar med att ta fram stödåtgärder som riktar sig till personer med enskilda firmor. Det berättade näringsminister Ibrahim Baylan (S) under ett möte med Klys, Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd, i fredags. 

I mötet deltog Klys ordförande Marika Lagercrantz och Klys verksamhetsledare Ulrica Källén, samt kulturminister Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och näringsminister Ibrahim Baylan. Klys överlämnade under mötet sitt förslag till ett uppföljande krispaket för kulturen.

Journalistförbundet välkomnar beskedet som en ”viktig och positiv nyhet” och uppger på Facebook att arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tog till sig av Klys beskrivning av problemen med a-kassan för bland annat Journalistförbundets frilansmedlemmar, ”särskilt när det gäller tillämpningen som ska tillåta vilandeförklaring hur många gånger som helst under 2020”.

Annons Annons

Läs mer: ”Ju längre tid som går desto fler frilansar drabbas”

Fler avsnitt
Fler videos