Springare skriver för
Nyheter Idag
– får grundlagsskydd

20 mars, 2017

Örebropolisens uppmärksammade brottsutredare Peter Springare blir krönikör på den invandringskritiska sajten Nyheter Idag.

Peter Springare har kritiserats för sina uttalanden på Facebook om invandring, brottslighet och integration, samt om journalister och medier. Nu blir han krönikör på den invandringskritiska sajten Nyheter Idag, uppger sajten. Därmed får han ett meddelarskydd för sina uttalanden eftersom Nyheter Idag har ansvarig utgivare och omfattas av grundlagsskyddet i Tryckfrihetsförordningen. Det blir därmed svårare för hans arbetsgivare att vidta eventuella åtgärder mot honom för uttalanden.

Förfrågan till Peter Springare ställde Nyheter Idag efter att Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet skrivit i en krönika i Svenska Dagbladet om risken för Springare att bli av med polislegitimationen för sina skriverier i sociala medier.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies