Gå direkt till textinnehållet

Sju tjänster kan försvinna från DT

Sammanlagt är det sju medarbetare på Dalarnas Tidningar som riskerar att bli uppsagda på grund av arbetsbrist, enligt den organisationsplan som Mittmedia presenterat.

Som Journalisten tidigare berättat vill Mittmedia lägga ner redaktionen i Hedemora. Dessutom ska redaktionen i Avesta halveras, från åtta till fyra tjänster. Bevakningen av Hedemora och Säter kommer framöver främst att ske från Avesta.

Sammanlagt är det 13 tjänster, varav sex vakanta tjänster på Dalarnas Tidningar, som berörs av omorganisationen.

– Vi protesterade mot förslaget, men fick inget gehör, säger Ragna Fahlander, Journalistförbundets sektionsordförande på Dalarnas Tidningar.

Annons Annons

Förhandlingarna om organisationen är avslutad, men inte om bemanningen som blir klara först den 3 maj.

– Det är sorgligt om det blir så att medarbetare förlorar jobben på grund av arbetsbrist. De på redaktionen i Hedemora har jobbat mycket länge. Uppsägningar på grund av arbetsbrist har vi inte haft sedan mitten av 80-talet, säger Ragna Fahlander.

Nedläggningen av redaktionen i Hedemora innebär att Dalarnas äldsta redaktion försvinner. Den har funnits i 130 år. Förutom Hedemora har lokalredaktionerna i Malung, Rättvik, Älvdalen, Orsa och Smedjebacken lagts ner på senare tid.

– Vi inom klubben anser att vi behöver lokalreportrar ute på fältet. Kommunerna blir svårare att bevaka när ingen reporter är närvarande, säger Ragna Fahlander.

Dalarnas Tidningars chefredaktör Carl-Johan Bergman säger att det går att följa vad som händer på en ort genom sociala medier och andra kontaktytor.

Fler avsnitt
Fler videos