Gå direkt till textinnehållet

Tre sägs upp på redaktionen i Hedemora

Mittmedia lägger ner sin redaktion i Hedemora och de tre anställda sägs upp på grund av arbetsbrist. Hedemora ska i framtiden bevakas av fyra multijournalister på Avesta Tidning.

Mittmedia förhandlar om en ny organisation som berör 52 tjänster.

 – När vi tittade på hur vi ska bemanna i framtiden kom vi fram till att Hedemora och Säter ska bevakas från Avesta. Redaktionen i Hedemora läggs ner, säger Carl-Johan Bergman (bilden), chefredaktör för Dalarnas Tidningar.

Redaktionen i Hedemora består av två lokalreportrar och en insändar- och debattredaktör.

Annons Annons

Vad händer med de tre som i dag jobbar i Hedemora?
– Förhandlingarna är inte klara ännu, men som det nu ser ut kommer de att bli uppsagda på grund av arbetsbrist. Det är en stor omorganisation vi gör. Vi kommer att göra en omplaceringsutredning, men för det krävs vakanta tjänster. Som det ser ut nu har vi inga sådana. Vi nedbemannar med 13 tjänster.

– Hedemora kommer att bevakas av fyra multijournalister på Avesta Tidning som kan följa vad som händer på orten genom sociala medier och andra kontaktytor. Dessutom är det ett rimligt avstånd mellan Avesta och Hedemora, endast två mil, så det går snabbt att med bil ta sig dit, säger Carl-Johan Bergman.

– Jag tror att hela Mediesverige omorganiserar. Det har med de minskade intäkterna att göra. Omorganisation och förändrade arbetssätt blir en del av vardagen framöver.

Fler avsnitt
Fler videos