Revisorer ville
granska NRKs etik

20 september, 2013

Riksrevisionen i Norge fick medieföreträdare i landet att rasa när den ville granska public service-företaget NRKs rutiner för att säkra att pressetiken följs.

NRKs chef Thor Gjermund Eriksen blev överraskad när han fick brev från statliga Riksrevisionen som meddelade att man skulle genomföra en kontroll av hur företaget internt hanterar frågor om pressetik i sändning och produktion (Dagens Næringsliv 13 september).

Ordföranden norska journalistförbundet, Thomas Spence, reagerade starkt och menade att Riksrevisionen saknar kompetens och behörighet att granska mediernas etikarbete (norska Journalisten).

Efter medieföreträdarnas protester tycks Riksrevisionen ha backat och uppger att man inte ska granska eller värdera pressetiken i NRK eller annat som rör NRK-chefens redaktionella frihet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies