Gå direkt till textinnehållet

Reportrar tvingas använda privata mobiler

Journalisterna på Hallands Nyheter måste ringa på sina privata telefoner eftersom den internetbaserade telefonin inte fungerar sedan några dagar tillbaka.

Sedan i slutet av förra veckan har Hallands Nyheter problem med sitt telefonsystem. Det går ofta inte att höra vad folk säger och de som intervjuas hör inte reportrarnas frågor.

– Telefonen är ett viktigt arbetsredskap för reportrar. Alla har försökt hitta sina egna lösningar för att kunna jobba. Jag använder mig av min privata mobil, säger Håkan Bergström, klubbordförande på Hallands Nyheter från sin mobiltelefon.

För ett tag sedan övergick samtliga tidningar som ingår i medieföretaget Stampen till ett IP-system, internetbaserad telefoni.

Annons Annons

Anders Svensson, Hallands Nyheters ansvarige utgivare, säger att tidningens tekniker jobbar med att försökta hitta problemet, om det är tekniken, utrustningen eller telefonerna som krånglar.

– Vi hoppas att få det löst så snabbt som möjligt. Problemet är att det ibland fungerar och sedan hackar nästa samtal, säger Anders Svensson på en felfri linje.

Fler avsnitt
Fler videos