Gå direkt till textinnehållet

Reporter var för glad i motocross

En reporter på P4 Gotland kallade motocrossbanan i Etelhem för ”ett Eldorado”.

I april sände SR P4 Gotland ett inslag om ett förslag om att bygga en ny motocross- och endurobana i Etelhem. En reporter intervjuade ordföranden för MX Visby, som är den cross- och enduroklubb som vill bygga banan.

En person anmälde inslaget och menade att reportern varit för positiv till planerna på att bygga banan, och pekade på att det finns protester mot klubbens planer.

I inslaget frågade reportern ordföranden vad det var i byråkratin ”som ställer till det för era stora planer” och sade bland annat: ”Så det finns ju ett enormt behov och sen nu […] alla de som bara älskar att komma till Gotland och köra när det går att köra här och ingen annanstans i Sverige.”

Annons Annons

Reportern sade också till ordföranden: ”Det är härligt att höra din entusiasm. Jag bara säger, jättemycket lycka till med MX Visby och cross- och gokartbanan i Etelhem. Det kan bli ett eldorado när det väl är igång.”

Granskningsnämnden för press, radio och TV konstaterar att reportern uttalade sig i mycket positiva ordalag om den planerade banan och gav uttryck för sin personliga uppfattning om vikten av att banan skulle få anläggas. Nämnden anser att uttalandena var så värderande att de stred med kravet på opartiskhet i SRs sändningstillstånd, och fäller därför inslaget.

Fler avsnitt
Fler videos