Gå direkt till textinnehållet

Partille Tidning återuppstår i höst

I september återuppstår Partille Tidning som prenumererad e-tidning tre dagar i veckan. Fyra reportrar har rekryterats till den nya redaktionen i Partille centrum.

Journalisten berättade i november om Stampens satsning på att återuppliva insomnade Partille Tidning, som lades ned 2019.

PT var en gratistidning som ägdes av William Michelsen boktryckeri AB, som också ägde Alingsås Tidning fram till konkursen i september 2019. Stampen köpte konkursboet i oktober och vill nu satsa på en prenumererad e-tidning med utgivning tre dagar i veckan.

Fyra nya reportrar är värvade.

– Det är en spännande mix av rutinerade och hungriga reportrar. Med den laguppställning vi nu har spikat kommer vi att ha alla förutsättningar att granska vad som händer i kommunen och leverera intressant kvalitetsinnehåll till läsarna i Partille, säger Partille Tidnings chefredaktör Jonas Rindefjell, i en kommentar.

De fyra reportrarna är Alfred Dikalow, som närmast kommer från GT, Shamiram Demir, som arbetat som lokalreporter på TV4-nyheterna samt P4 Göteborg och SVT, Daniel Claeson, som har jobbat under många år som frilans för GP samt Sara Höglund, som har jobbat som krim- och nyhetsreporter på GP.

Partille Tidning kommer efter sommaren att flytta in i ny lokal i Partille centrum. Lanseringen av ny sajt, app och tredagars e-tidning är planerad till slutet av september.

Fler avsnitt
Fler videos