Gå direkt till textinnehållet

Han tar över Partille Tidning – som en del av Stampens sparpaket

Csaba Bene Perlenberg är sedan tidigare chefredaktör för Mark-Posten och Härryda-Posten och blir från och med idag chefredaktör för Partille Tidning. ”Vi ska bli färre medarbetare, därför är det kanske inte märkligt med färre chefer”, säger han.

För mindre än ett år sedan lämnade Csaba Bene Perlenberg opinionsjournalistiken på HD/Sydsvenskan för att bli chefredaktör på den nystartade Stampentidningen Härryda-Posten. I februari tog han över Mark-Posten och idag är det dags för det tredje utgivarskapet inom Stampen: Partille Tidning. Alla tre tidningarna är helt digitala tidningar, men bara Partille Tidning har betalvägg.

– Det är ingen hemlighet att Stampen är i en omställningsfas och några av oss kommer att behöva kavla upp ärmarna. Vi kommer att gå igenom en väldigt jobbig och bitvis stökig period och bli färre medarbetare, därför är det kanske inte märkligt med färre chefer, säger Csaba Bene Perlenberg.

Det nya chefsjobbet är nämligen en följd av Stampens besparingar. Jonas Rindefjell lämnar Stampen, och de två titlar som han varit chefredaktör för delas på två andra chefredaktörer. Lerums Tidning tas över av Per Anger, som är chefredaktör för Alingsås Tidning, medan Partille Tidning alltså tas över av Csaba Bene Perlenberg.

Ditt nya uppdrag är en del av ett sparpaket?
– Ja, det måste man nog kunna säga.

Kommer du att hinna med att vara chefredaktör för tre tidningar?
– Ja, tack vare väldigt bra medarbetare. Det är med stor ödmjukhet och begåvad med tre ytterst kompetenta redaktioner som jag ger mig in detta.

Kommer de tre tidningarna att samarbeta?
– Ja, det tänker jag mig. Mycket av den lokaljournalistik som görs bygger på lokala perspektiv på nationella frågor. Kanske går det att karva ut lite mer tid för reportrarna att göra ännu mer lokala vinklar genom att man delar expertcitat eller fakta med varandra.

Fler avsnitt
Fler videos