Gå direkt till textinnehållet

Ny tidning för muslimer i Sverige

En svensk tidning med islamskt perspektiv har kommit med sitt första nummer. Islam & Politik ges ut av Broderskapsrörelsen och trycks i 50 000 exemplar.

Islam & Politik är ett pilotprojekt. Tidningen kommer att delas ut gratis i hela Sverige och först efter att man sett om det finns ett intresse av att prenumerera på tidningen tas beslut om tidningen ska komma ut en gång i veckan. Målet är att komma upp i 1 500 prenumeranter så att tidningen blir berättigad till presstöd.

Samtliga artiklar i tidningen har skrivits av de muslimer som ingår i Broderskapsrörelsens nätverk för muslimska socialdemokrater. Men även andra organisationer och privatpersoner har varit med i det redaktionsråd som vald ämnen och kontaktat skribenter.

Anledningen till att Broderskapsrörelsen, kristna socialdemokrater, valt ge ut en tidning som riktar sig till Sveriges muslimer är att det finns många fördomar kring islam och muslimer.
– Vi vill visa upp för majoritetsbefolkningen att muslimer tycker olika och att vara muslim inte betyder att man är extrema. De flesta muslimer är progressiva. Det behövs en diskussion bland muslimer om tro och poltik, islam och politik, säger Anna Ardin projektledare för tidningen och pressekreterare på Broderskapsrörelsen.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos