Ny organisation
för samiska nyheter

17 mars, 2017

Under våren avbryter Sameradion och SVT Sápmi det organisatoriska samarbetet kring nyhetsverksamheten. Däremot kommer man att fortsätta samarbeta journalistiskt.

SVT Sápmi och Sameradion har sedan 2015 haft en gemensam ledning som samordnat hela nyhetsverksamheten. Men från den 31 maj delas verksamheterna upp igen, uppger SVT HR & Kommunikation på  Sameradion & SVT Sápmis sajt.

”Anledningen till att vi delar upp oss är att det är svårt och tungt att dela och styra ett redaktionellt arbete inifrån två företag och få det hela att fungera med två företags förutsättningar för produktion, administration, mötesstruktur, organisation med mera. För att stärka utbudet till publiken vill vi nu fokusera på det publicistiska samarbetet och avsluta den organisatoriska delen”, säger Ole-Isak Mienna, kanalchef för SVT Sápmi och Sameradion.

På de gemensamma sociala medieplattformarna och på den gemensamma webben blir namnet ”Sameradion & SVT Sápmi” kvar.

Christina Ågren, programchef för SVT Lokala Nyheter och Minoriteter, säger att ett av syftena med uppdelningen är att frigöra resurser för ”en bred bevakning, geografiskt, ämnesmässigt och språkligt”.

Sara Omma Simma fortsätter som gruppchef på SVT. Ole-Isak Mienna blir kvar som chef för SVT Sápmi och Sameradion till den 31 maj. Hur Oddasat ska styras framöver är ännu inte klart.  

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies