Gå direkt till textinnehållet

Nordström: ”SR är fega och rädda”

Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström är den senaste i raden av personer som portas från medverkan i Sveriges Radio under valåret. – Det måste bli mycket svårt för SR att göra radio fram till valet, säger han.

Svenska Dagbladet berättade igår kväll att Daniel Nordström petas från sin roll i nyhetspanelen i P4 Gävleborgs program Nyhetskommissionen. Anledningen är att han är chefredaktör och ansvarig utgivare för "stadens S-tidning", säger kanalchefen Leif Eriksson till SvD.

Daniel Nordström säger till Journalisten att SR naturligtvis får fatta vilka beslut de vill, men tycker att motiveringen han fått är fascinerande.

– Det är intressant att man har ett så märkligt ställningstagande, att man är så feg och rädd och dessutom inte förstår vilken roll en chefredaktör på en tidning har, säger han.

De andra fall som uppmärksammats den senaste veckan: SVTs val att inte visa Godheten och P3s avstängning av Soran Ismail, ser Nordström som del "i samma fega anda".

– Det måste bli mycket svårt för SR att göra radio fram till valet. Jag förstår att de har det opartiska uppdrag de har, men jag ser inte hur en chefredaktör för en tidning inte skulle kunna vara med i en panel. Vad blir näst: om de gör enkäter, ska de undersöka att de svarande inte är politiskt aktiva? Och även musik kan vara politiskt laddad – kan man spela musik? Och hur går det ihop med storsatsningen på OS, ett politiskt laddat ämne om något.

– Nej, de får nog köra fågelkvitter fram till valet.

Fler avsnitt
Fler videos