FOTO: Tor Johnsson

Myndighet initierar granskning av kommersiell radio

19 februari, 2018

Myndigheten för press, radio och tv har initierat en egen granskning av tio kommersiella radiokanaler. Granskningarna ska ställas till Granskningsnämnden för radio och tv för avgörande.

Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) har på eget initiativ beslutat om granskning av tio olika kommersiella radiokanaler för att undersöka hur kanalerna sköter sig i förhållande till bestämmelserna om otillbörligt gynnande, sändningsbeteckning, annonser och sponsring enligt radio- och tv-lagen.

Det finns alltså ingen anmälan mot någon av kanalerna, utan det handlar om en stickprovskontroll där MPRT ger Granskningsnämnden för radio och tv i uppgift att ta ställning till om några överträdelser har begåtts.

Kontrollen rör kanalernas sändningar klockan 06-10 den 26 maj 2017 och kanalerna som berörs är Miamedica, MTG Radio, Kilohertz, Lugna Favoriter 104,7 i Stockholm, Power i Stockholm, Kimtevill, HNV Radio, Mix Megapol, Rockklassiker Sverige och RBS Broadcasting.

MPRT har sedan några år börjat starta egna granskningar av medier utan anmälan. När myndigheten började granska tidningarnas webb-tv genom initiativbeslut fick myndigheten kritik från TU för tilltaget.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies