Gå direkt till textinnehållet

Mittmediaklubben instiftar stipendium till Sanna Wikströms minne

Journalistklubben på norra Mittmedia har inrättat ett stipendium till minne av tidigare huvudskyddsombudet Sanna Wikström som gick bort i december,

På årsmötet i förra veckan beslutade journalistklubben på tidningarna i norra Mittmedia att instifta ett stipendium om 10 000 kronor till minne av Sanna Wikström.

Sanna Wikström arbetade som bland annat kulturjournalist på Gefle Dagblad fram till april 2016, då hon stängdes av från arbetet, anklagad för att ha agerat illojalt mot arbetsgivaren. Hon valde att acceptera ett avgångsvederlag om två årslöner och lämnade tidningen efter 25 år. Hon avled i december på ett vårdhem i Skutskär, och flera personer i hennes närhet har anklagat Mittmedia för hennes död, däribland sambon Kennet Lutti, vilket Journalisten berättade i januari.

Stipendiet ska delas ut årligen till medlem i klubben som – i Sanna Wikströms anda – ”gjort en betydande insats för att förbättra arbetsmiljön i företaget eller på den enskilda redaktionen, samt i övrigt verkat för en god stämning på arbetsplatsen”. Stipendiaten utses av klubbstyrelsen efter ett nomineringsförfarande. Den första stipendiaten kommer att utses i februari 2019.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos