”Medierna får mer inflytande via folket”

13 januari, 2021

DEBATT Medierna kan få mer inflytande i framtiden, med hjälp av folket. Det visar de senaste händelserna i Washington och Sverige, menar krisspecialisten Hampus Knutsson.

Efter stormningen av Kapitolium pågår en intensiv jakt på nätet efter de som deltog i attacken, också av journalister, påpekar Hampus Knutsson i ett debattinlägg på Journalisten.

”Det är ett intressant fenomen, tusentals människor engagerar sig nu i att dammsuga sociala medier på bilder och att med hjälp av varandra identifiera inkräktarna och tipsa medier och FBI för att rättvisa ska skipas. Allt inför öppen ridå på sociala plattformar som Facebook och Twitter”, skriver han.

Hampus Knutsson tar också upp några av de avslöjanden som gjorts av medier under julhelgerna, där makthavare åkt dit med att resa utomlands mitt under en pandemi.

Något som kunnat avslöjas eftersom varenda medborgare går runt med smarta telefoner som kan användas för att fota och filma, påpekar han.

”Den tredje statsmakten firade en framgångsrik jul och kan få än mer inflytande framåt, med hjälp av folket. Även lillebror ser dig”, konstaterar han.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies