Gå direkt till textinnehållet

LÄSTIPSET

-

Zon

ETC

Första numret av ETCs nya tidning Zon kom ut i juni. Det är ett magasin i läcker förpackning som vill bryta traditionella gränser, våga mer och utmana mer. Den har blivit kallad bögtidning men är mer svårplacerad än så, enligt redaktionen.

Numret innehåller bland annat en intervju med författarinnan Birgitta Stenberg, en artikel om hatbreven mot utställningen Ecce Homo och dess skapare fotografen Elisabeth Ohlson och ett stort modereportage.

Redaktörer är Anna–Maria Sörberg och Roger Wilson.

Annons Annons

Arbete utomlands – en handbok 1999

Hilkka Helle, Håkan von Platen, Bo Ragnar/ PTK

Privattjänstemannakartellen har gett ut en nyttig bok som vänder sig till utsända tjänstemän och dem som på eget initiativ skaffar jobb utomlands. Den är tänkt som en uppslagsbok och innehåller tips på Internetadresser för den som själv vill söka ytterligare information.

Boken består av tre delar. En del handlar om utlandsarbete i största allmänhet, till exempel hur man ordnar visum och arbets- och uppehållstillstånd eller hur man väljer skola till barnen. En del är en uppslagsdel om EU/EES-länderna, där man kan läsa mer om villkoren i olika länder, och den tredje delen innehåller viktiga adresser och PTKs mall för utlandskontrakt.

Charta 77-stiftelsen (tjugo år)

I serien Tjeckiska och slovakiska röster har den sista utgåvan getts ut.

Skriften ägnar hela boken åt att sammanfatta Charta 77-stiftelsens historia och dess betydelse för den oavhängiga kulturen i Tjeckoslovakien under kommunisttiden då stiftelsen fanns i Stockholm och dess förändrade roll i den nuvarande Tjeckiska republiken.

Fler avsnitt
Fler videos