Gå direkt till textinnehållet

LÄSTIPSET

-

Henri Cartier-Bresson

for press freedom

Reporters Sans Frontières

Till den Internationella pressfrihetsdagen gav Reporters Sans Frontières (Reportrar utan gränser) ut ett album med den franske fotografen Henri Cartier-Bressons bilder. Behållningen från försäljningen ska gå till att hjälpa fängslade journalister runt om i världen. Förordet är skrivet av Wei Jingsheng, en av Kinas mest välkända dissidenter som tillbringat 18 år bakom galler.

Boken kostar 79 kronor plus porto (27 kr) och kan köpas från Reportrar utan gränser, c/o Birgitta Rembe, Fyrverkarbacken 42, 112 60 Stockholm, eller via e-post: rug@ebox.tnnet.se

De sammansvurna

Peter Kadhammar

Fischer & Co

Från slutet av 1940-talet till mitten av 1950-talet skickade Sverige hemliga agenter till Sovjetunionen. Agenterna var baltiska flyktingar som värvades av den militära underrättelsetjänsten.

Annons Annons

Peter Kadhammar berättar om agenttrafiken över Östersjön med utgångspunkt från intervjuer, brev och olika dokument. I boken får vi följa Evald Hallisk, en av agenterna som fortfarande är i livet. Boken berättar inte bara om agenttiden och de militära operationerna utan också Hallisks historia, med blickar tillbaka till ungdomsåren och vad som hände då han återvände till Sverige efter 42 år. Rappa repliker av kvicka kvinnor

Autumn Stephens

Bokförlaget Cordia

Den som är road av att läsa citat av kända personer har fått en ny bok att bläddra i. Autumn Stephens har samlat citat av kvinnor som Cher, Whoopi Goldberg, Bette Midler, Ingrid Bergman med flera. Ämnena är till exempel sex, äktenskap, politik, ålderdom och skönhet.

Fler avsnitt
Fler videos