Gå direkt till textinnehållet

Lapp med dödshot i Arbetarens lokaler

På en vägg i de lokaler där Arbetarens redaktion ska flytta in finns en lista på journalister som någon anser borde få stryk. Där fanns även en lapp där det på tyska stod: Varje sekund dör en journalist på Sveavägen. 

Intill listan på de reportrar som borde få spö fanns en hemmagjord piltavla som föreställde några av de journalister som i en artikel i Aftonbladet Kultur gick ut och kritiserade den ändrande inriktning som tidning tagit. Piltavlan och lappen om att "varje sekund dör en journalist på Sveavägen " fanns i en lokal som disponeras av Syndikalisternas kansli och dit Arbetarens redaktion snart ska flytta.

– Vi har reagerat kraftigt och känner obehag. Det är opassande att sådant hängs upp i en lokal som disponeras av SAC, säger Ylva Karlsson, tillförordnad chefredaktör på Arbetaren.

Ylva Karlsson håller på att ringa till de 20-tal personer som blivit utpekade. Hon har även kontaktat SACs centralkommitté för att berätta om att redaktionen känner obehag över vad som stod på väggarna.

Annons Annons

– Jag hoppas att detta reds ut så snabbt som möjligt, säger Ylva Karlsson.
Att hitta den eller de som satt upp lapparna blir svårt eftersom det är en lokal där det bedrivs verksamhet på kvällstid.

Fler avsnitt
Fler videos