Landsortspressen tappar läsarintäkter – storstadspressen ökar

24 september, 2021

Morgontidningarna digitala läsarintäkter ökade med 26 procent under andra kvartalet i år jämfört med samma period 2020, samtidigt tappar tidningarna intäkter på print.

Statistik från TU visar att läsarintäkter från tryckta morgontidningar minskade med sex procent under andra kvartalet 2021 jämfört med andra kvartalet 2020, samtidigt som de digitala läsarintäkterna ökade med 26 procent till 309 miljoner kronor.

Den digitala ökningen dock väger inte upp för minskningen i papper, och de totala läsarintäkterna minskade med en procent. Det är landsortspressen som stod för minskningen, medan storstadspressen ökade sina läsarintäkter under perioden.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies