Gå direkt till textinnehållet

Kötid hos PP Pension riskerar gå förlorad

Pensionsbolaget PP Pension har flyttat sin bostadskö – där många journalister står – till den digitala boförmedlaren HomeQ. Den som inte nyregistrerat sig hos HomeQ vid årsskiftet förlorar sin kötid. UPPDATERAD

Den 1 maj tog Newsec över PP Pensions fastighetsförvaltning, parallellt tog den digitala bostadsförmedlingen HomeQ över administrationen av PP Pensions bostadskö.

Vad innebär det här för journalister som genom sparande i PP Pension köat länge till en hyreslägenhet?

– Alla PP-boköare som registrerar sig hos HomeQ får med sig sina poäng. De redovisas separat från HomeQ-poängen för att behålla sin förtur till de lägenheter som blir lediga i vårt bestånd. De får dessutom möjlighet att få en lägenhet via övriga anslutna hyresvärdar hos HomeQ, berättar MiaPia Johansson, marknadschef på PP Pension.

Annons Annons

Men för att behålla sina köpoäng måste man nyregistrera sig hos HomeQ senast 31 december. Den som missar att göra det blir av med kötiden i PP-kön.

Hur har ni informerat om förändringen och kravet att nyregistrera sig hos HomeQ? Flera journalister jag pratat med uppger att de inte nåtts av informationen.
– Det har gått ut information vi vår nyhetssida, vårt nyhetsbrev och på vår bokösida. Dessutom har alla registrerade i vår bostadskö då övertagandet skedde fått ett personligt mejl.

Pensionsbolaget PP Pension är delägt av Journalistförbundet och äger både kommersiella fastigheter och hyreshus. Hyresbeståndet består idag av drygt 550 lägenheter fördelade i Stockholm och Solna. Runt 1 500 personer står idag i PP Pensions bostadskö, uppger MiaPia Johansson.

Förra året fick PP Pension kritik för ”renovräkning” av lägenheterna i Solna: renoveringar med planerade hyreshöjningar på upp mot 40 procent.

Fler avsnitt
Fler videos